Jeg sjekket ut som mange kommentarer som jeg kan på Purseblog, som jeg liker å gjøre. Ofte kommer jeg litt bak i tillegg til at jeg lager meg en te i tillegg til å sette meg ned for å ta igjen kommentarer. En kommentar som jeg ser dukker opp ofte er ‘den vesken er en kopi av denne vesken’. Noen bruker ordkopien, noen bruker uoriginal, noen bruker ordet inspirert, andre bruker ordet knock-off.

Hvert av disse ordene indikerer noe ekstremt annerledes enn meg.

En uoriginal stil mangler bare fantasi så vel som mange ganger trekker konseptet fra en eksisterende pose. Når det gjelder påvirkede poser, fjerner det de aspektene fra en stil med å sminke posen til. En knock-off er en uautorisert kopi av ett element til, mange ganger identifisert som originalen; En knock-off-pose er en ekte falsk.

Denne uken trodde jeg på temaet hva jeg skulle merke en pose som tydelig har blitt påvirket av en pose til. I tillegg vil jeg finne ut når en designer tar det langt langt – hva krysser linjen fra motivasjon til kopiering?

Céline -bagasjen endte opp med å være ofte fremtredende, så vel som dets definerende stilelement, de slynget sidene, gjorde metoden sin på mange andre designervesker. Da forbrukerne begynte å se Céline -bagasjeformen på andre poser, mange kalt disse nye stilene -kopiene. Imidlertid er det å ta et stilaspekt eller fremtredende form, samt integrere det i din lineup et stort nei-nei?

Ta de to posene jeg brukte til dette innlegget som et eksempel. Den ene posen er den ekstremt ønskede Mansur Gavriel -containerposen, så vel som den andre er Michael Kors Miranda -bøtta.

Det er klart, begge er containerposer, så vel som det er enkelt å oppgi at det ikke er mye du kan lage med en containerpose. Men da jeg rullet forbi Michael Kors containervesken, ble jeg omgående minnet om Mansur Gavriel. Jeg vil ringe denne vesken inspirert.

Jeg vil høre fra deg – når er en lignende stil eller stilaspekter som krysser linjen for deg? Er det spesifikke designere du oppdager å ta så godt mye motivasjon fra andre?