som noen som har jobbet med håndvesker i nesten halve livet, har jeg hatt gleden av å lære mye om lærpleie. Nylig har jeg brukt denne kunnskapen på å gjenopprette mine egne poser. Jeg har alltid ønsket meg en Bottega Hobo -veske, og jeg fant tilfeldigvis en til riktig pris i en utrolig farge som jeg ikke kunne motstå. Selv om det først så litt grovt ut i utgangspunktet, anså jeg ved videre inspeksjon det som den er berettiget. Her var prosessen min:

Trinn 1: Fuktighet

Jeg startet med en myk gammel fille og et par pumper med kollonil skinngel. Jeg la omtrent en kvart størrelse mengde på fille, og dabbet deretter fille på seg selv for å sikre at fuktighetskremen ikke var konsentrert i ett område. Siden posen er lambeskinn, er den mer utsatt for flekker, så jeg sørget for å få øye på et diskret område før jeg påførte gelen på hele posen. Jeg var også sikker på å lage gelen så tynn og til og med på fille som jeg kunne for å forhindre noen form for farging. Jeg fuktet vesken ved å bevege fille i en myk sirkulær bevegelse, og sørger for ikke å trykke for hardt, da jeg ikke vil kake i noe skitt. Collonil er min favoritt fuktighetskrem, rikere og mindre vannaktig enn Apple Guard, jeg opplever at jeg har mer kontroll når jeg søker. Jeg synes det også er veldig nærende og effektene lenger varig enn andre jeg har prøvd tidligere. Fuktighetsgivende holder sekkens farge rik, skinnsikring og forhindrer tørr råte lenger nedover linjen.

Før etter

Trinn 2: Fjerning av flekk

Etter å ha tillatt fuktighetskremen å tørke, fikk jeg sammen forsyningene jeg trengte for å fjerne noen mørke flekker jeg fant på posen. En liten skål med gni alkohol og noen få Q-tips for å gni overflaten på flekken lett. Jeg lot alkoholen på Q-spisset tørke litt før jeg påførte, og gjorde det forsiktig for ikke å tørke av for mye av posens fargestoff. For meg er dette den mest nervepakkende delen av prosessen, da det er veldig enkelt å rote. Jeg anbefaler ikke at du prøver dette hjemme uten mye trening. Selv om jeg var i stand til å få ut de små flekkene og forbedret utseendet til den store flekken, kom det ikke helt ut, da jeg ikke ønsket å fjerne for mye fargestoff. Jeg er trygg på bruk og eksponering flekken vil fortsette å falme.

Før etter

Trinn 3: Rengjør foringen

Innsiden av denne vesken var i anstendig form for å være en beige farget semsket skinn. Den hadde bare et enkelt pennemerke, noen lette oransje flekker, og det som så ut til å være restene av sølt sminke i bunnen. Jeg begynte å rengjøre fôret med Collonil -gelen, på lignende måte som trinn en. Det ble kvitt de fleste flekkene, inkludert pennmerket til min overraskelse. Så tok jeg den kablede siden av semsket børste og begynte å pusse forsiktig i retning av kornet. Dette løsner og børster av skitt og fluffer semsket skinn på nytt. Hvis det gjøres fra tid til annen, vil det forhindre semsket skinn og forlenge levetiden til vesken din.

Før etter

Trinn 4: Bruk den

Jeg liker denne vesken med å vite hvor den kom fra og hva jeg har gjort for den. There is something very rewarding about carrying a bag you know you made better. Restoring bags is something very personal to me, and watching the progress is extremely satisfying. All bags deserve love, and with all of my experience I am fortunate enough to have reached a skill level where I can confidently gauge the situation and act upon it accordingly myself. If you do attempt to try this at home be sure to practice plenty. When I first started I would even buy bags at a thrift store to practice on until I was comfortable enough to work on my own. If you have any questions feel free to comment, we are always happy to help!